Gość Joanna Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam. 3 lata temu miałam wycięty wyrostek robaczkowy, od roku zaczęły się u mnie bóle w okolicy blizny, najmocniejsze po jedzeniu, zaparcia. Byłam już u kilku lekarzy, miałam zrobione wszystkie badania - moczu, kału, krwi, usg, wyniki wyszły w porządku jednak nadal nic się nie poprawiało. Myślałam, że mogą to być zrosty, które powodują niedrożność jelit(po spożywaniu colon c miesiąc był spokoju, jednak wróciło). Tydzień temu miałam kolonoskopię, nic nie wyszło. czy jest możliwość, że zrosty nie wyszły ani na usg ani na kolonoskopii? Co to może być? Bardzo proszę o odpowiedź, już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Zrosty są praktycznie nierozpoznawalne w badaniach obrazowych, a mogą dawać objawy. Prawdopodobnie właśnie powodem tychże objawów jakie Pani opisuje są zrosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 A czy można je w jakiś sposób wykryć? Byłam już u kilku chirurgów i pod palcami nic nie czują, mam jeszcze opcję iść teraz na pasaż jelit. Czy to coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi