Gość cierpiaca na zcn Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Otpz oprocz dretwienia, bolu zwlaszcza w nocy ,cierpniecia czasami uczucoa palenia w palcach od kciuka do polowy serdecznego mam tez poranna sztywnosc dloni nie moge ich zacisnac w piesc ani plasko polozyc na stole. poza ttym jak juz dlon rozruszam i zaciskam w piesc to cos mi przeskakuje w nadgarstku tak jakby w srodku. usg wykazalo pogrubione pochewki sciegien zginaczy palcow. musze zrobic emg. tylko niepokoi mnie ta poranna sztywnosc. malo kto z cierpiacych na zcn pisze o takim objawach. w czasie zabiegu na zcn chirurg przecina troczek zginacza . czy to w moim przypadku wystarczy?czy moze jednak bedzie konieczne zrobienie czegos z pochewkami sciegien w kanale nadgarstka?czy chirurg to sam zauwazy ze cos jest nie tak i skoryguje czy jednak przed zabiegiem powinien wykonac kolejne usg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 czy to w moim przypadku wystarczy? - czy tylko wykona ten manewr techniczny czy jeszcze dodatkowo jakieś o tym zadecyduje już w trakcie zabiegu chirurg czy moze jednak bedzie konieczne zrobienie czegos z pochewkami sciegien w kanale nadgarstka? - o tym zadecyduje ortopeda w czasie zabiegu czy chirurg to sam zauwazy ze cos jest nie tak i skoryguje czy jednak przed zabiegiem powinien wykonac kolejne usg? - wszystko właśnie zauważy ortopeda przy zabiegu i podejmie odpowiednia działania w stosunku do zaistniałej sytuacji śródoperacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi