Gość Małgosia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam. Mam pytanie mam śledzione o wymiarach 180mmx 63mm jednorodna ,i cały czas ta śledziona mi się powiększa,lekarz pierwszego kontaktu stwierdził że najlepiej by było ją poprostu usunąć niewiem od czego ona mi sie powieksza i czy konieczne jest jej usunięcie??zaznacze jeszcze że od 15 lat mam HBS+. Bardzo prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Co do dodatniego HBS należałoby w tej sprawie skonsultować się w poradni chorób zakaźnych. Co do powiększonej śledziony na pewno trzeba ten stan zdiagnozować, a nie od razu decydować o jej usunięciu. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z poradnia hematologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 czy mozna żyć bez sledziony i jak długo i jakie są konsekwencje usunięcia śledziony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi