Gość GRAZYNA Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 panie doktrze mam pytanie w usg tarczycy zdiagnozowano guzek hypoechogeniczny 13mm.teraz czekam na wynik biopsji. czy może to byc zmianna nowotworowa.jestem po operacji tarczycy 25 lat i wtedy guzeki nie były nowotworowe. prosze o odpowiedz bo denerwuje sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Taki guzek, o takiej echostrukturze raczej wskazuje na zmianę łagodną, zwyrodnieniową czyli typu guzka koloidowego. Nie budzi on raczej niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robson Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Wtrącę się i zapytam: skoro guzki hipoechogeniczne raczej wskazują na łagodną, to jakie wskazują na złośliwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Od diagnozy jest lekarz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Ja też się wtrącę i napiszę, że miałam guzka hypoechogenicznego i okazał się złośliwy. Proszę więc o nie wprowadzanie pacjentów w błąd twierdząc, że guzy o takiej echostrukturze są łagodne. Większość guzków hypoechogenicznych to nowotwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi