Gość magda Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam wszystkich mam male pytanie dotyczace uplawow . otoz jestem w 18 tygodniu ciazy , od samego wprawdzie poczatku mialam te wlasnie uplawy koloru , zolto bialego , nieraz sa biale , nie raz ich nie ma , a nie raz sa zolte , bylam u lekarza , mieszkam w anglii , a tutaj wlasnie ciezko jest sie przebadac u ginekologa , bo wprawdzie nie mialam do czynienia z jakakolwiek kobieta ktora miala choc raz tutaj przeprowadzadzona wizyte u ginekologa. dodam , ze teraz zauwazylam ze moje uplay zwiekszyky swoj ** rozmiar** sa gestrze , bardziej grudkowate , lecz nadal nie maja przykrego zapachu . lekarz stwierdzil ze jest wszystko w normie , po badaniu moczu stwirdzono ze jest wszystko wporzadku , lecz moim zdaniem tak nie jest , skoro te uplay sie pojawiaja ... czy to jest normalne ? boje sie o swoje malenstwo , jest to moja pierwsza ciaza , i nie zabardzo wiem dokladnie czego sie spodziewac ... dodam tez ze czuje sie bardzo dobrze , brak jakich kolwiek boli brzucha oraz kregoslupa . dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 W czasie ciąży zwiększa się ilość wydzieliny śluzowej z pochwy. Jednak czy ona jest prawidłowa i w odpowiedniej ilości to na ten temat musi wypowiedzieć się najlepiej ginekolog po bezpośrednim badaniu. Skoro nie ma żadnych objawów związanych z wydzieliną to raczej nie ma tu żadnej patologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryla Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 jeżeli lekarz nie zauważył kolonii grzybków (trochę ta grudkowatość upławów jest niepokojąca), to niby wszystko ok. w ciąży zawsze trochę zwiększają się upławy, ale też jest większa skłonność do infekcji - trzeba to obserwować. profilaktycznie można lacibios femina stosować, nie wiem, czy zmniejszy ilość śluzu, ale na pewno obniży pH i zmniejszy skłonności do infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Nie wiem w jakiej czesc Anglii mieszkasz ale jezeli chcesz sie przebadac u dobrego ginekologa to wpisz sobie na Internecie *Zielona Przychodnia* sa dwie, jedna w Londynie. To jest polska przychodnia z dobrymi lekarzami, wiec naprawde warto. A jesli nie, to pojedz sobie do Polski do lekarza najlepiej bo szkoda sie zamartwiac i lepiej byc pewnym ze z Toba i ciaza wszystko ok. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi