Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból i opór przy ściąganiu napletka z żołędzi penisa po skróceniu wędzidełka

Gość pocieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pocieciu

Witam. Tydzień temu miałem zabieg, bo miałem skrócone wędzidełko. po 4 dniach poszedłem do kontroli, lekarz powiedział, że wszystko w porządku, pytał, czy przy wzwodzie mam problem, powiedziałem, że nie, ale problem w tym, że nie próbowałem, bo się bałem, że mogę coś uszkodzić zaraz po zabiegu, ale skoro lekarz pytał, to chyba mogę...więc sprawdziłem. Wczoraj przy wzwodzie chciałem ściągnąć skórę z żołędzia i się nie dało. Przy kąpieli powoli dało się go zsunąć bez bólu, ale gdy chciałem całkiem w dół osunąć napotkałem opór i nie dało się dalej, bolało. Po zabiegu wygląda to tak, że z żołędzie zostało ścięte wędzidełko (żołądź jest w pełni wolny), ale pod żołądziem chyba dalej trzyma sięskóra. Czy poniżej żołądzia ma się trzymać? Nie mam żadnych szwów. Mam pytania: -czy to za wąskie ujście skóry? czy będzie musiało to być poprawione? -Czy zabieg jest dobrze przeprowadzony (czy skóra poniżej żołądzia ma się trzymać)? -Czy może z biegiem czasu, po gimnastykowaniu się to ustatkuje? -Czy na sucho nie powinno się ściągać bez problemów?

-Czy poniżej żołądzia ma się trzymać? tak, tak ma właśnie być -czy to za wąskie ujście skóry? czy będzie musiało to być poprawione? myślę, że swobodnie to rozćwiczysz i nie będzie z tym żadnego problemu, to tylko kwestia czasu -Czy zabieg jest dobrze przeprowadzony (czy skóra poniżej żołądzia ma się trzymać)? skoro urolog stwierdził, że wszystko jest w porządku to na pewno tak jest -Czy może z biegiem czasu, po gimnastykowaniu się to ustatkuje? tak -Czy na sucho nie powinno się ściągać bez problemów? powoli i bez nawilżania zacznie schodzić napletek bez problemu, wszystko z czasem