Gość Katarzyna Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Mam 17 lat miałam operacje na przepukline pachwinową skośną prawostronną 19 sierpnia zeszłego roku.ból po operacji znacznie się nasilił i lekarz prowadzący powiedział że trzeba znów otwierać.Drugą operację miałam 20 stycznia tego roku (w znieczuleniu miejscowym co pozwoliło mi wszystko dokładnie widzieć)usuneli mi wtedy narośl która prawdopodobnie uciskała na nerw w wielkości pecki od czereśni ale ból nie ustąpił a nawet zaczął rozchodzić si do prawego kolanai zaczeły mi drętwieć pośladki a jakby tego było mało to w lewej pachwinie kuje mnie od czasu do czasu.Lekarz przepisał mi tabletki olfen i powiedział że w sierpniu będzie konieczna 3 operacja.Mam pytanie ile może być takich operacji i czy te narośle mogą się powtarzać?czy może wystąpić by przepuklina przeszła na drugą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Być może te tworzące się narośla to nerwiaki jakie powstają na nerwach obwodowych po ich uszkodzeniu w czasie operacji lub drażnieniu pooperacyjnym. Niestety nie ma innych możliwości tylko ich operacyjne usuwanie. Niestety, ale możliwe jest także, że przepuklina pojawi się po drugiej stronie. Tego nie da się przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 czesc Kasia, pisalam z toba przy poprzednim poscie .. jak sie czujesz? dlaczego 3 operacja?*| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie czuję się najlepiej coraz bardziej boli czasami ie mam o tego siły i zwijam się z bólu, tabletki przestawają działać.3 operacja ma być konieczna ponieważ podczas 2 operacji lekarze usuneli tylko część narośli bo gdyby usuneli wszystkie po 2 miesiącach miałam bym znowu przepukline(muszą odczekać rok od ej co robili tą przepukline a to trafi mi w 18)a jak tam u ciebie zdecydowałaś się iść na tą operację?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 do kituu... ja nie, boje sie nadal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 wiesz mój przypadek zarza się bardzo rzadko mój lekarz powiedział że jak jest 15 lat chirurgiem to z takim przypadkiem zdarzył się pierwszy raz. a skąd jesteś??boli cię ta twoja przepuklina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 boli*/ i mam zaparcia przez to*/ a jestem z Opola. a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja z Świerklan to jak cię boli i masz zaparcia to może nie zwlekaj bo chociarz nie jestem jeszcze lekarzem ale takie objawy mnie by niepokoiły.W moim przypadku tylko bolała przed operacją i mniej niż teraz ale takich przypadków jak ja jest jeden na milion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klaudia Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dałabyś mi swojego maila albo gg? albo napisz na moj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 wysłałam ci na maila numer swojego gg napisz to pogadamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi