Gość Wojtek Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Kilka dni temu miałem zabieg usunięcia przepukliny pachwinowej z założeniem siatki. Wszystko jest OK poza jednym- dręczy mnie uporczywy kaszel. Początkowo odczuwałem duży ból, teraz jest on o wiele mniejszy, więc może już coś się stało? Na zewnątrz wszystko wygląda OK, ale w środku??? Jestem tym bardzo zaniepokojony. Dodam, że zawsze mocno przytrzymuję ranę, tak jak mi polecono. Stąd mam pytanie: 1. Czy na skutek kasłania może dojść do uszkodzenia wewnątrz rany? 2. Jak to sprawdzić? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 1. Czy na skutek kasłania może dojść do uszkodzenia wewnątrz rany? - tak może, ale raczej w czasie bardzo gwałtownego kaszlu, skoro ból zmniejszył się to wątpię, że doszło do uszkodzenia rany pooperacyjnej 2. Jak to sprawdzić? - sam Pan tego nie sprawdzi, trzeba by w tej sprawie udać się na kontrolę bezpośrednio do chirurga, ale raczej nie powinno nic groźnego się stać skoro Pan przytrzymywał ranę w czasie kaszlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi