Gość Henryka Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam i uprzejmie proszę o udzielenie odpowiedzi na moje pyt. zadane,a mianowicie , rtg klatki piersiowej * Pola płucne o wzmożonym rysunku śródmiąższowym bez zmian ogniskowych. Spłycenie lewego kąta, przepona i prawy kąt wolny. Układ kostny widoczny w rtg bez zmian.* W marcu 2010 r, robiłam rtg i obydwa katy były wolne. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi co to spłycenie oznacza. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Spłycenie kąta przeponowo-żebrowego może świadczyć o występowaniu płynu w tym miejscu lub pozapalnych zmian włóknistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryka Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam Pana i bardzo dziękuję za odpowiedź, ale pozwole sobie jednak dopytac: * czy gdyby występował płyn, co to znaczy , czy jest to b.niebezpieczne? Czy da sie go usunac droga farmakologiczną bez ingerencji w płuca? Odczuwam taki troszkę ciężar na lewej stronie kl.p. i tak troszke jakby mi cos furkotało?? Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuje Panu bardzo.Poza tym co to znaczy * wzmożony rys. środmiąższowy?* Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi