Gość Tomek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Mam 16 lat i od jakichś 4 lat mam problemy z nerkami. W czasie ostatniego ataku kolki nerkowej zrobiono mi badanie USG. Okazalo sie że mam powiekszoną miedniczke w nerce lewej. Męczy mnie ostry ból przy poruszaniu sie i co mnie bardzo niepokoi mam bardzo twardą moszne po lewej stronie i jest to miejsce bardzo obolałe. Dostałem leki przeciwbólowe i rozkurczowe. Ból sie troche osłabił ale moszna jest nadal twarda. Atak kolki trwa już jakieś 6 dni. Czy taki obrzek moszny po lewej stronie jest normalny przy ataku kolki i kiedy moze on ustąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Taki obrzęk moszny jest raczej niezależny od ataku kolki nerkowej i może np. świadczyć o zapaleniu jądra. Radzę o tym problemie poinformować rodziców i udać się bezpośrednio do lekarza na badanie kontrolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi