Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Białko, liczne bakterie, leukocyty i erytrocyty w moczu

Gość ewelina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Mam pytanie odebrałam właśnie wyniki badań i niepokoi mnie obecność białka we krwi,a mianowicie 42,5 mg/dl.Poza tym występują [d liczne bakterie],[nieliczne pasma śluzu],[nieliczne kryształy szczawianu wapnia],leukocyty i erytrocyty 3-5],[nieliczne nabłonki płaskie].Do tego OB-5,RF-10 IU/ml,CRP-1,70 mg/l.Niepokoi mnie również wynik RDW-SD-47,0 nie wiem co on oznacza,a na karcie z wynikami jest zaznaczony czerwonym markerem.Jeśli to możliwe serdecznie proszę o pomoc oraz odpowiedź.Pozdrawiam serdecznie Ewelina Romańska

Co do skrótu RDW patrz strona: http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/rdw---morfologia/30653/1/ Leukocyty i erytrocyty w moczu są jeszcze w zakresie normy. A co do białka czy chodzi o białko całkowite we krwi (jakoś jednostki co do tego nie pasują) czy białko w moczu??? Proszę o przedstawienie zakresu norm ponieważ każde laboratorium może mieć inne normy (zależy od warunków laboratoryjnych oraz aparatury).

Witam!Chodzi mi o białko w moczu,przez pomyłkę napisałam,że we krwi.Na wyniku mam napisane:Mocz-białko test weryfikacji mg/dl 42,5 mg/dl.Jeśli chodzi o RF-10 IU/ml *14,0.CRP-1,70 mg/I.Dodam tylko,że *urodziłam* już 3 kamienie 2 lata temu,a w chwili obecnej odczuwam niewielki ból z tyłu pleców promieniujący w stronę brzucha,nie mam problemów z oddawaniem moczu.Natomiast zauważyłam,że mam od pewnego czasu opuchnięte łydki.Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.