Gość Ania Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Miałam wycinania dwa znamiona i obydwa mają opis, naevus pigmentosus marginalis , prosze o pomoc co oznacza to rozpoznanie histopatologiczne ??? Czy to coś groźnego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 naevus pigmentosus marginalis - oznacza znamię barwnikowe brzeżne - oznacza to zwyrodnienie barwnikowe miejscowe skóry - całkowite wycięcie takiego znamiona jest całkowicie leczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Zwyrodnienie barwnikowe, czy to oznacza, że coś złego się działo ?? , że trzeba usuwać resztę małych znamion ??? Dodam, że nie zostało zatwierdzone przez chirurga. tzn. musiałabym czekac do piątku na podpisanie przez lekarza, widziałam tylko wynik pokazany przez pielęgniarkę która donosi karty. Znamiona były małe 2mm, ale w miejscu gdzie czesto je drażniłam, dlatego chciałam usunąć. Czekanie do piątku jest dla mnie męką. Miałam wcześniej usuwane znamiona, ale tamte były o innej nazwie, ale łagodne. Zapamiętałam ten włąsnie opis naevus pigmentosus marginalis Prosze o wytłumaczenie, jak laikowi. Bo samo stwierdzenie leczące i zwyrodnienie powoduje, że czuję się jakbym miała raka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi