Gość ania Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Panie doktorze mam kamienia na woreczku juz 20 lat nie mam zadnych atakow czy musze go usunąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Jeśli jest Pani młodą osobą (do 50 r.ż.) to raczej zalecałbym usunięcie pęcherzyka wraz z kamieniami. Prawdopodobieństwo powikłań tego stanu wraz z wiekiem znacznie wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Panie doktorze mam kamienie w woreczku zolciowym,niewiem od kiedy bo dopiero sie dowiedzialam o ty a mam 22lata czy musze teraz usuwac operacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Radziłbym usunąć pęcherzyk wraz z kamieniami i to w miarę szybko. Pozostawienie takiego pęcherzyka kamiczego grozi powikłaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi