Gość zdenerwowana Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam mam pytanie do pana Panie Doktorze moja mama lat 41 miała nie dawno (20.01.2011)usuniętą macicę z przydatkami (Rak szyjki macicy) a od ponad tygodnia ma gorączkę ponad 38,39 stopni a raz ma tak że cała jest zimna a w dłoniach jakby jej krążenie krwi nie dopływało czy to jest normalne po operacji czy to może jakaś infekcja?Tak ogólnie byliśmy z tym u lekarza ale wtedy miała 36 stopni wiec nic nam nie powiedzieli specjalnego.A u pani dr.rodzinnej zrobili USG płuc co mnie bardzo zaskoczyło ponieważ po nie dawno odbytej operacji a tu nagle prześwietlenie czy po takim czymś nic jej się nie stanie. Bardzo proszę o Pańską opinię,odpowiedź ,ponieważ bardzo się tym wszystkim denerwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Taka gorączka rzeczywiście może świadczyć o jakimś ognisku infekcyjnym, być może o ognisku infekcyjnym pooperacyjnym. Radziłbym jeszcze ponownie w tej sprawie udać się na konsultację do ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdenerwowana Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie czy powinnam się obawiać radioterapi która czeka na mame czy po tym dostaje się chemie czy nie zawsze? Ile kobiet zostaje wyleczonych po zaawansowanym raku szyjki macicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi