Gość Ania 28lat Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Doktor przepisal mi Furosemid w tabletkach w celu zmniejszenia opuchlizny w nodze. Stwierdzil , że opuchlizna jest spowodowana nieszczelnością żyl kończyn dolnych.Noga byla wcześniej operowana na żylaki( 10miesięcy temu). Mam bardzo slabe naczynia krwionośne i powoli pojawiające się nowe żylaki. Zaniepokoil mnie fakt , iż w skutkach ubocznych jest napisane *zapalenie żyl*. Czy w moim przypadku jest bezpieczne stosowanie tego leku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jeśli rzeczywiście obrzęki są spowodowane niewydolnością żylną, nieszczelnością naczyń żylnych to raczej nie zaleca się preparatów odwadniających organizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi