Gość Adam Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam Chciałbym prosić o poradę. Otóż 3 tygodnie temu grając w siatkówkę źle upałem znajomy WF-ista powiedział mi że to skręcenie lub podkręcenie.Mówił żeby smarować to altacetem oraz używać opaski elastycznej. Minęły 3 tygodnie i cóż jest poprawa oczywiście jednak przy mocniejszym skręceniu nogi do wewnątrz czuję lekki ból, a gdy skieruję stopę maksymalnie w dolnym kierunku tak że jest duży nacisk na staw skokowy to widzę w górnej części że nadal jest różnica między stawem lewym a prawym . Niestety przez najbliższy tydzień nie mam szansy na jakieś konsultacje z lekarzem,wtedy niestety też. Proszę o pomoc, czy mam powody do niepokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 To raczej typowe objawy jako pozostałość po być może skręceniu stawu skokowego. Takie objawy dość często utrzymują się nawet i przez kilka tygodni po takim urazie. Powoli powinny systematycznie ustępować. Jeśli do tego nie dojdzie trzeba w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi