Gość Michał Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Mam 22 lata i od około 3 lat mam problem zwiazany ze świadem. Szczególnie kiedy spie w okolicach odbytu ( na posladku) meczy mnie swędzenie zarówno po prawej jak i po lewej stronie. Pojawiły sie takze małe guzki. Ostatnio zobserwowałem równiez ze w okolicach odbytu ( tam gdzie koncza sie jądra) pojawiła sie żyła. Dodam ze miejscem swiadu jest równiez miejsce pood jadrami. Stosowałem juz rózne mascie na swiad i hemoridy niestety nic nie pomoglo.Lekarz stwierdził u mnie żylaki jader , czy moge one wiazac sie ze świadem. Prosiłbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Żylaki powrózka nasiennego (nie ma żylaków jąder) nie powodują świądu, tym bardziej na pośladkach czy w okolicy odbytu. Radziłbym z tym problemem skonsultować się z dermatologiem. Leczenie świądu w tej okolicy jest zazwyczaj bardzo problematyczne i długotrwałe. A z żylakami powrózka nasiennego skontaktuj się z urologiem. On doradzi czy należy je operować czy tylko obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminem Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Przygotuj sobie wywar z nagietka lekarskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kryspian Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mam dokładnie te same objawy .powiedz jak sobie poradziłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość włosek88 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 miałem to samo. byłem u lekarza dawno temu i co do jąder to zapisał odpowiednie maści. A ogółem stwierdził (o ile dobrze pamiętam), że jest to pochodzenia neurologicznego, ja to rozumiem tak, że swąd bierze się samoistnie przez to jak bardzo te okolice są ukrwione. Dodatkowo powiedział, żeby po prostu się nie drapać w tamtym miejscu. Wydaje się banalnie proste, ale na początku było to nie do zniesienia, bo to aż **zarzuca** człowiekiem, ale jak skonczyły się maści to przeszło po jakimś czasie po prostu od zaprzestania drapania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Mam 33 lata i mam taki świąd od 6 czy 7 lat byłem u dermatologów, proktologów, robiłem 100 tyś badań na grzyba, pasożyty i inne i nic nie wyszło, cały czas smaruję się sudocremem to łagodzi swędzenie, ale nie likwiduje, a od roku mam jeszcze na dodatek żadkie stolce, ale to już może inna historia, niedawno badałem też wątrobę, ale wyszło wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 mam od dłuższego czasu swedzenie jader i gdy drapie pojawiają sie strupy co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dany Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Mam 37 lat od około 6-7miesięcy męczy mnie uporczywy świąd i tu dziwne tylko lewej strony odbytu wstydzę się pójść do lekarza ,stosuje różne środki dostępne w aptekach nic nie pomaga, hemoroidów nie mam, nie wiem jak mam z tym dokuczliwym swędzeniem sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał 23 lata Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 trawokort czy jakos tak pomaga ale to dluga kuracja daje mega ukojenie jak sie posmaruje **) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTEK.P Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Panowie walczyłem kilka ładnych lat ( maśćcie rożnego rodzaju, aloes, oliwa z oliwek posypki dla niemowlaków etc) nic nie pomagało - chwilowe ulgi. Od jakiegoś czasu smaruję okolicę odbytu świeżym własnym moczem, na początku mały i lekki dyskomfort, ale co za ulga !!!!! polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ab23 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Moze komus pomoge choc temat stary. Ja polecam na taką dolegliwość maść clotrimazolum. Bardzo tania a efekty sa niesamowite juz po paru dniach. Pozdrawiam drapaczy jajek *D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Mam od wielu lat straszne świąd w okolicy jąder i odbytu oraz pachwin nie mogę dalej żyć z tym dbam cały czas o siebie skąd tak uporczywe świństwo mam drapię się robią się rany stosowałem wiele maści anty grzybicznych i nic z tego robiłem wymaz wszystko Ok nie wiem co jest proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 tez mi sie zaczelo, hyba trzba z tym zyc w koncu i tak umrzemy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emeryt - wrzesień 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Najlepsze - sprawdzone leki na świąd między moszną a odbytem, zaczerwienienie i swędzenie moszny itp. Leczenie trwa ok. 2 tygodni do całkowitego wyleczenia. 1. TRIDERM maść 15g na receptę (silny antybiotyk na bazie gentamycyny przeciwzapalny, przeciwbakteryjny i przeciwświądowy) - smarować miejsca zaczerwienione/swędzące - rano i wieczorem ok .7 - max 10 dni. Już po 4 dniach swędzenie całkowicie zanika. 2. CHLORCHINALDIN H maść 5g na receptę (działa bakteriobójczo na bakterie) - stosować po pkt.1, w celu wyciszenia powyższego, smarować te miejsca rano i wieczorem przez kilka dni wg. potrzeb, do zniknięcia ewentualnych minimalnych pozostałości. 3. PROCTO-GLYVENOL SOFT (żel do higieny intymnej z ruszczykiem dla osób z hemoroidami - na stany zapalne, łagodny) - mosznę i odbyt myć rano i wieczorem a następnie spłukać wodą. Podczas kuracji - nie stosować do podmywania żeli, mydeł, które mogą drażnić te miejsca. Życzę powodzenia - sukces/całkowite wyzdrowienie jest w zasięgu ręki. Pozdrawiam Włodek - emeryt wrzesień 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Choroby skórne na worku mosznowym =>> mojachoroba.pl/lokalizacja/moszna-worek-mosznowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi