Gość Anna Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Dzień dobry, jestem studentką i mam pytanie co do zapalenia pęcheżyka żółciowego. Jeżeli pacjent ma zapalenie pęcheżyka, oraz rozległe złogi w w przewodzie żółciowym to jakie badania i zabiegi trzeba wykonac?? Najpierw ednoskopię i po kilku dniach cholecystekomię laparoskopową czy jeszcze inaczej? Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Standardowo wykonuje się najpierw ECPW czyli endoskopowe usunięcie złogów z dróg żółciowych, a po około 2 tygodniach cholecystektomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Dzien dobry mam pytanie w 2008 roku mialam usuniety woreczek metoda laparoskopijna od tego czasu mam czeste biegunki i troche nabrzmialy bzuch pisze z niemiec bo podejzewam ze panstwo moga mi troche wiecej pomuc dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi