Gość Ola Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Byłam dzisiaj na usg jamy brzusznej u chirurga.W powłokach brzusznych mam guza 7,13mm na 13,96 mm. Lekarz kazał się umówić na kolejną wizytę w celu omówienia biopsji. Powiedział że może to być tłuszczak ale również endometrioza.Jestem po cesarce. Jaki cel ma mieć ta biopsja? Czy ustali ona czym dokładnie jest ten guzek,nie lepiej od razu go było wyciąć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Na pewno biopsja nie ustali dokładnie w 100% czym jest zmiana. Jeśli zmiana jest dobrze wyczuwalna to raczej należałoby rozważyć jej całkowite usunięcie. Radzę w tej sprawie najlepiej skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ja też mam guza w powłokach brzusznych *-( 42 x 21 mm. Zmiana do wycięcia ale wcześniej i tak chcą wykonać biopsje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi