Gość Marek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Mam pytanie dotyczące przepukliny, po jakim czasie mogę zacząć ćwiczenia siłowe?? lub czy po 2 miesiącach po zabiegu mogę zacząć ćwiczenia ogólnorozwojowe (świczenia małymi ciężarami) rozmiar mojej przepukliny był ok.1cm jestem już miesiąc po operacji i zaczynam się zastanawiać nad powrotem na treningi, nie koniecznie z dużymi obciążeniami. Chirurg po zabiegu powiedział że mogę podnosic obciążenia do 5kg w ciągu 3 miesięcy, lecz na zdrowy rozum regułka dotyczyk wszystkich po zabiegu, więczy czy ciśnienie w brzuchu tworzy się tak samo u 30 letniego mężczyzny z mocno rozwiniętymi mięśniami jak i u człowieka 50 letniego?? Ja nie czuję żadnego spięcia podnosząc moje 10 kilowe dziecko bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 W przypadku leczenia przepukliny z użyciem wszczepu po miesiącu można zacząć ćwiczenia ogólnorozwojowe, a po 3 miesiącach pełne obciążenie. Oczywiście tworzenie ciśnienia w jamie brzusznej jest całkiem inne w przypadku dobrze rozwiniętych mięśni powłok brzusznych niż słabo rozwiniętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 a po jakim czasie mogę zacząć ćwiczyć brzuch, bo szczerze to najbardziej obawiam się otwarcia przy brzuszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi