Gość alicja Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 W przeciagu roku przeszlam dwie operacje - jedna to usuniecie guzka z piersi a druga - macicy i jajnika. Przy pierwszej zastosowano znieczulenie ogolne a przy drugiej znieczulenie ledzwiowe przez zastrzyk w kregoslup. Po pierwszej operacji zaczal mi dretwiec maly palec tylko w nocy, ale z czasem te dretwienia ustepowaly i rzadko sie pojawialy, wiec sie nie martwilam. Natomiast po drugiej wystapily juz w piatej dobie i sa powazniejsze - nie czuje wogole palca . a jntensywny masaz nie likwiduje odretwienia do konca. Zauwazylam rowniez , dziwne skurcze ciala w trakcie zasypiania, ktore mialy jeszcze miejsce przed operacjami, ale doczytalam sie, ze to moze sie zdarzac gdy organizm zasypia. Po drugiej operacji te skurcze byly znacznie silniejsze w pierwszej dobie, gdy dzialala jeszcze narkoza. Doslownie mna rzucalo . Wszystko zdarzylo sie w nocy i nie powtorzylo sie do dzisiaj . Czy te objawy to skutki uboczne narkoz czy powinnam przeprowadzic jakies badania ? Jestem w siodmej dobie po zabiegu i dretwienie palca nie ustepuje...Nie wiem co robic.Prosze o pomoc.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xristo Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Mam podobny problem ..po znieczuleniu ledzwiowym mam dretwienie malego palca i serdecznego...podobno to mam minac ale milely juz trzy tygodnie i nic ..chyba ze to jakis zbieg okolicznosci i narkoza nic tu nie jest winna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi