Gość Teresa Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Dwa lata temu miałam wycinanego kaszaka, który z powodował, że mam ubytek w kości czaszki;/ Nikt nie potrafił mi wytłuamczyć dla czego tak jest? Teraz chyba znowu wynalazłam kaszaka i nie boje się wyciecia, lecz następnego ubytku w czaszce. Czy mogę mieć znowu to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jeśli kaszak bardzo długo rozwija się w okolicy kości, uciska na nią powodując miejscowe niedokrwienie tkanki kostnej może to spowodować ubytek kostny. Radzę nie czekać z zabiegiem usunięcia kaszaka. Pewnie będzie się powiększał, może zropieć w każdej chwili, a także jak będzie długo uciskał kość może nawet wywołać ubytek w tkance kostnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi