Gość Ewelina Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mam 22 lata i czasami miałam od dłuższego czasu takie objawy jak odbijania i dyskomfort w brzuchu,ale to mijało. Jadłam dużo chipsów,frytek i słodyczy. Od piątku zmieniłam dietę na herbatki odchudzające,śliwki,jogurty i warzywa i wtedy dostałam dyskomfort w brzuchu,takie jakby ssanie. Później doszło odbijanie i problemy z wypróżnieniem tzn. niby codziennie się wypróżniam ale w małych ilościach i stolec jest dosyć cienki, taki jakby mokry. Dyskomfort w brzuchu nie mija: często mam odbijania, albo takie wrażenie że ma mi się odbić a nie może,pojawia się takie jakby kłucie,takie uczucie jakbym się miała wypróżnić a nie mogę,przelewania i takie jakby kopnięcie z lewej strony czasami. Dodam że po wypróżnieniu są ślady krwi na papierze. Czy to może być rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Takie objawy raczej bezpośrednio nie wskazują na nowotwór jelita grubego. Niepokojący jest ślad krwi na papierze, ale zapewne jest związany być może z żylakami odbytu podrażnionymi zapewne przez rozwolniony stolec. Na pewno dobrze by było na jakiś tydzień przejść na dietę lekkostrawną. Jeśli to nie pomoże skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Być może konieczna okaże się kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi