Gość Tomek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Dwa tygodnie temu przeszedłem zabieg plastyki przepukliny pachwinowej metodą Lichtensteina. Nie wdając się w szczegóły; wszystko jest ok, oprócz bolesności jądra (oczywiście tego po stronie operowanej) , ból objawia się podczas dotyku. Czy to jest normalne? Czy powinienem się tym niepokoić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 To normalna sytuacja po operacji plastyki przepukliny pachwinowej. Jest to skutek chwilowego, utrudnionego odpływu krwi żylnej z jądra oraz ucisku na nerwy przez siatkę oraz szwy. Powoli, systematycznie, samoistnie ból powinien wycofywać się, ale może to potrwać jeszcze nawet kilka tygodni. Jeśli ból bardzo Panu doskwiera proszę pójść na kontrolę do chirurga. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość witek Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 witam!pół roku temu zaczeło mnie boleć prawe jądro lekarz skierowal mnie na badanie posiewu i okazalo się ze mam bakterię ENTERCCOCUS FEACILIS brałem antybiotyki dożylnie i bakteria zniknęła a ból pozostał następny lekarz skierował mnie na zabieg przepukliny pachwinowej metodą Lichensteinai ból ustałmiesiąc był spokój jestem miesiąc po zabiegu ale ze względu że staramy się z żoną o dziecko to po ostatnim stosunku znów pojawił się ból jądra ,co to może być ,czy jakiś stan zapalny czy moze została uszkodzona siatka?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeśli bóle nadal będą się pojawiać proszę skonsultować się z chirurgiem. On badając sprawdzi czy wszystko jes w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ja miałem to samo ale mineło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 odpowiedź do Tomka,który już po tym czasie zna odpowiedź.W moim przypadku popełniono błąd i mam martwe jądro i nie był to chwilowy odpływ krwi żylnej z jądra ,jak wypowiadał się przedmówca i sytuacje takie wcale nie są normalne -jestem tego przykładem(ofiarą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Pytanie- mialem w styczniu operacje na przepukline i do dzisiaj mam bole jader po prawej stronie i twarde jest miejsce na nacieciu poperacyjnym , jak dlugo to potrwa i czy to jest normalne po tak dlugim okresie.I jak dlugo to morze jeszcze potrwac. Prosze o odpowiec. Piotr niemcy .Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 bolli mnie lrwe jondro przy stosunku nie moge wydalidz spermy co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 po operaci przepuchliny pachwinowej mozna uzywadz sex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 @ Marek Mnie boli prawe za wzgledu na to ze blizna po przepuklinie pachwinowej uciska nasieniowod, zwlaszcze po bieganiu, dluzszym spacerze, cwiczeniach miesni brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek100 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 3 tygodnie temu miałem operacje przepukliny pachwinowej i odczuwam kłucia w okolicach jądra po tej stronie co była operacja cy jest to normalne przy zastosowaniu siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi