Gość agata Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam. Moj chlopak jest Afrykanczykiem, odkad pierwszy raz go widzialam bez koszuli zauwazylam ze jego pepek jest inny niz nasz, Wypukly, wielkosci sporego orzecha wloskiego, Zwracalam mu na to uwage, ale zupelnie nie byl zdziwiony ta anomalia i twierdzi ze praktycznie ma to od dziecka. (obecnie ma 32 lata). ,Mysle ze jest to przepuklina pepkowa (wyglada identycznie jak na zdjeciach). w takim razie czy powinien udac sie z tym do lekarza skoro zyje z tym od lat i jest to dla niego normalne, nie ma zadnych objawow? Czy konieczna jest operacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian 28 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 witam twój chłopak ma przepukline pepkową ale z nią mozna normalnie zyc i funkcjonowac skoro sie do tego przyzwyczaił to i ty z czasem sie przyzwyczaisz do jego pepka. Ja tez mam taki pepek i nie poddałem sie nigdy operacji ważne zeby nauczyc sie z tym życ.Wiele razy widziałem ze ludzie na plaży patrzyli sie na moj pepek czasami było mi glupio ale przywykłem do tego bo uswiadomiłem sobie ze skoro wszyscy mają normalny pepek ja mam inny to sila zeczy ludzie patrza na cos co jest im obce pozdrawiam i nie przejmuj sie tym PS:sila meskosci tkwi w pepku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 W przypadku przepuklin zawsze należy leczyć je operacyjnie. Z biegiem czasu zazwyczaj powiększają się i oprócz tego z biegiem czasu zwiększa się ryzyko powikłań związanych z daną przepukliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 to lepiej idź na operacje bo to nie pępek tylko jelito albo coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi