Gość Kasia Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jestem 7 tygodni po wycieciu wyrostka z rozlanym zapaleniem otrzewnej,czy po tym czasie moge brac laserem zabiegi na przewlekle chore zatoki,czy sa jakies dobre krople do nosa bez recepty,ktore by mi udroznily zatoki i pozwoily lepiej oddychac?Prosze o odpowiedz.Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Dobrym lekiem jest ibuprom zatoki, ponieważ zawiera ibuprofen, który działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie oraz pseudoefedrynę zmniejszającą obrzęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Przez ile dni można brać ibuprom zatoki. I czy po operacji wyrostka można brać laser na zatoki i na jamę brzuszną aby zmniejszyć stany zapalne. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ibuprom zatoki stosuje się co 4-6 godziny 1-2 tabl. (nie przekraczać 6!) w ciągu doby i stosuje się doraźnie, do ustąpienia objawów. Jeśli chodzi o laser to radzę odczekać minimum miesiąc. Najlepie skonsulotwać to jeszcze z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dziekuje za odpowiedz.A ja wzielam juz dwa zabiegi laseru i magnetroniku na zatoki i jame brzuszna oraz blizne pooperacyjna i teraz obawiam sie powiklan.W ponedzialek jestem zapisana na trzeci.ale w takim wypadku nie pojde.Na ten czas nie mam mozliwosci skontaktowac sie z chirurgiem.Moze tutaj ktorys z chirurgow udzielil by mi rady.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi