Gość Tadeusz Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Mam 22 lata. Od około dwóch dni mam pewien problem. Koło czubka mojego języka, w tak troszkę w bok zauważyłem lekkie zaczerwienienie jak gdyby obrzęk, ale prawie nie ma żadnych zmian gdy patrzę do lustra, właściwie to obok czubka. Bardzo to boli gdy dotykam językiem o podniebienie (ból tego przy lekkim dotknięciu jest taki jak gdybym się tam mocno ugryzł. Tak samo boli, trochę połączone z pieczeniem, ale to tak dla porównania bólu jaki odczuwam w tamtym miejscu). Trochę wstyd mi mówić, ale 3 dni temu robiłem mojej dziewczynie dobrze językiem, lizałem jej łechtaczkę, pochwę, wargi. (AŻ MI WSTYD TO MÓWIĆ), ale byliśmy świeżo z pod prysznica i byliśmy umyci. Bardzo się martwie co to może być, aha dodam jeszcze że pracuję w banku i mam kontakt z pieniędzmi i przedwczoraj chyba liczyłem pieniądze, a za chwilę włożyłem palec do buzi obgryźć skórkę która mi się zawinęła i palec miał kontakt z językiem z czubkiem. Panie Doktorze czy to może być jakieś zapalenie? Dodam że gdy piję gorącą herbatę czy mleko, to troche ból jest mniejszy i bardziej znośny. Ta zmiana nie reaguje na ostre przyprawy np albo na keczup. Przy kontakcie z tymi ostrymi przyprawami nie piecze, tylko gdy dotknę albo jem kanapkę i wywijam wtedy językiem w jamie ustnej konsumując, to ból jest bardzo odczuwalny, cięzki do zniezienia. Wiem że źle zrobiłem, ale wczoraj na watkę naniosłem spirytusu salicylowego i potrzymałem przy koniuszku języka w tamtym miejscu. Nie piekło przy kontakcie ze spirytusem. Co to może być Panie Doktorze? Bardzo boli przy jedzeniu, ale nie reaguje na ostre sosy itp. dodam że ruch języka całym w jamie ustnej nie boli, mogę swobodnie ruszać językiem w jamie ustnej i nie boli jest jak normalnie, dopiero dotykając tym koniuszkiem wtedy boli bardzo on tylko w tym miejscu. To uczucie podobne może powiem jeszcze bardziej dokładnie, porównać to można do bólu który odczua się przy oparzeniu, podobnie gdybym wsadził czubek języka do gorącej herbaty, coś w podobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 do dermatologa od zmian skórnych w najgorszym przypadku onkologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 mam dokładnie to samo od miesiąca, wizyta do dermatologa za 2 mce. O kwalifikacji zapisu decyduje Pani z Rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi