Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Silny ból i zaczerwienienie przy czubku języka

Gość Tadeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 22 lata. Od około dwóch dni mam pewien problem. Koło czubka mojego języka, w tak troszkę w bok zauważyłem lekkie zaczerwienienie jak gdyby obrzęk, ale prawie nie ma żadnych zmian gdy patrzę do lustra, właściwie to obok czubka. Bardzo to boli gdy dotykam językiem o podniebienie (ból tego przy lekkim dotknięciu jest taki jak gdybym się tam mocno ugryzł. Tak samo boli, trochę połączone z pieczeniem, ale to tak dla porównania bólu jaki odczuwam w tamtym miejscu). Trochę wstyd mi mówić, ale 3 dni temu robiłem mojej dziewczynie dobrze językiem, lizałem jej łechtaczkę, pochwę, wargi. (AŻ MI WSTYD TO MÓWIĆ), ale byliśmy świeżo z pod prysznica i byliśmy umyci. Bardzo się martwie co to może być, aha dodam jeszcze że pracuję w banku i mam kontakt z pieniędzmi i przedwczoraj chyba liczyłem pieniądze, a za chwilę włożyłem palec do buzi obgryźć skórkę która mi się zawinęła i palec miał kontakt z językiem z czubkiem. Panie Doktorze czy to może być jakieś zapalenie? Dodam że gdy piję gorącą herbatę czy mleko, to troche ból jest mniejszy i bardziej znośny. Ta zmiana nie reaguje na ostre przyprawy np albo na keczup. Przy kontakcie z tymi ostrymi przyprawami nie piecze, tylko gdy dotknę albo jem kanapkę i wywijam wtedy językiem w jamie ustnej konsumując, to ból jest bardzo odczuwalny, cięzki do zniezienia. Wiem że źle zrobiłem, ale wczoraj na watkę naniosłem spirytusu salicylowego i potrzymałem przy koniuszku języka w tamtym miejscu. Nie piekło przy kontakcie ze spirytusem. Co to może być Panie Doktorze? Bardzo boli przy jedzeniu, ale nie reaguje na ostre sosy itp. dodam że ruch języka całym w jamie ustnej nie boli, mogę swobodnie ruszać językiem w jamie ustnej i nie boli jest jak normalnie, dopiero dotykając tym koniuszkiem wtedy boli bardzo on tylko w tym miejscu. To uczucie podobne może powiem jeszcze bardziej dokładnie, porównać to można do bólu który odczua się przy oparzeniu, podobnie gdybym wsadził czubek języka do gorącej herbaty, coś w podobie.