Gość Kuba_123 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dd około 5 tygodni odczuwam sztywnienie karku, w nocy zgrzytam zębami. Dwa tygodnie temu zaczęły mnie bolec mięśnie całej szyi i powiększenie migdałów. 5 dni temu powiększone węzły podżuchwowe i za uszami. Przed wczoraj zażyłem tabletki na odrobaczenie w związku z tym zgrzytaniem zębów, za dwa tygodnie druga dawka. Wyrastają mi zęby *ósemki* (tzw. mądrości) praktycznie wyrosły do końca. Mam 17 lat. W rodzinie nikt od pradziadka włącznie nie miał nowotworu. Czy muszę się martwic?? Na środę umówiłem się do lekarza. Strasznie się nie pokoje po tym co przeczytałem o ZZ.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Na pewno trzeba w tej sprawie udać się na konsultację bezpośrednio do lekarza. Takie objawy świadczą o ostrym zapaleniu w zakresie górnych dróg oddechowych (zapewne gardła, migdałków). Nie wiem dlaczego sam zażywasz leki na odrobaczenie. O tym zawsze decyduje lekarz po badaniu. Zapewne będzie konieczna antybiotykoterapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi