Gość Monika z Piaseczna Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam, Mam 22 lata i przepuklinę pachwinową od kilkunastu lat. Dawniej była ona widoczna i chirurg zalecił operacje, natomiast od kilku lat bardzo rzadko sie ukazuje (raz w miesiącu albo i rzadziej). Nie mam żadnych dolegliwości bólowych. Byłam niedawno u chirurga ale powiedział że nie jest w stanie stwierdzić czy mam przepuklinę. Byłam również na USG gdzie lekarz stwierdził że przepuklina jest bardzo mała (1 cm) i nie ma potrzeby operowania. Jak powinnam dalej postępować jeśli planuje zajść w ciąże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dla tak małej przepukliny nie ma sensu przeprowadzać operacji. Przed zajściem w ciążę najlepiej skonsultować to jeszcze z ginekologiem. Prawdopodobnie wystarczy sama kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi