Gość Mateusz Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Mam 20 lat i wadę kręgosłupa, którą podałem w temacie (choroba inaczej zwana: okrągłe plecy). Mam wrażenie, że moja wada w ciągu ostatnich trzech lat powiększa się i moje plecy wyglądają z roku na rok coraz gorzej, gdy mam na sobie koszulkę z krótkim rękawem. Czy w tym wieku da się jeszcze poprawić stan kręgosłupa bez operacji? Czy w tym wieku wizyta u ortopedy, jakieś ćwiczenia, może gorset pomogą cofnąć wadę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Czy w tym wieku da się jeszcze poprawić stan kręgosłupa bez operacji? - myślę, że odpowiednią rehabilitacją będzie mozna zatrzymać ten proces, a nwet być może do w jakimś stopniu zniwelować Czy w tym wieku wizyta u ortopedy, jakieś ćwiczenia, może gorset pomogą cofnąć wadę? - tak, trzeba w tej sprawie skonsultować się bezposrednio z ortopedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi