Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zaczerwieniony napletek po ściągnięciu z żołędzia, suchy i biały żołądź penisa

Gość Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku dni zauważyłem zmiany na moim małym. Zaczęło się od zaczerwienienia napletka(od wewnętrznej strony, przy całkowitym ściągnięciu go na dół - zaczerwieniona jest skora napletka pod zołądziem). Następnie co jakiś czas z przerwami pojawiało sie lekkie swędzenie i pieczenie. Teraz zauważyłem że żołądź zrobił się suchy i bardziej biały. Lekkie szwedzenie i pieczenie praktycznie nie ustępuje, nie jest to uciążliwe aczkolwiek bardzo mało komfortowe... Z opinii, które udało mi się wyczytać w internecie i rownież na tym forum moje objawy wskazują na grzybicę. Czy jest to możliwe? Chciałbym przed wizytą u lekarza spróbować samodzielnej kuracji antygrzybiczej (jeżeli to grzybica), w razie braku efektow udam się do specjalisty. Proszę o poradę jakie leki powinienem zastosowac aby pozbyc się tego schorzenia? i czy moje podejrzenie odnośnie grzybicy jest prawidłowe?

Czy jest to możliwe? - tak, oczywiście to może być grzybica Proszę o poradę jakie leki powinienem zastosowac aby pozbyc się tego schorzenia? - oczywiście przed zastosowaniem leków najlepiej, aby zmiany zobaczył bezposrednio lekarz - w aptece bez recepty jest dostępny krem przeciwgrzybiczy na bazie klotrimazolu i czy moje podejrzenie odnośnie grzybicy jest prawidłowe? - być może, bez bezpośredniego badania nie odpowiem na to pytanie konkretnie, ale takie jest podejrzenie