Gość Małgorzata. Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam,mam proste pytanie,czy śledziona boli?Ostatnio miałam silne bóle w okolicy śledziony,różnego charakteru,(nasilające się po wysiłku,kaszlu,krzyku,czy głębszym wdechu)mam dość poważną anemie i wyjątkowo niski poziom żelaza(3,5),tę anemię mam nawracającą od 11 lat.Dodam jeszcze,że mam dwie śledziony,jestem rok po usunięciu pęcherzyka żółciowego (W stanie ostrego zapalenia,rozlanego).moja doktór powiedziała mi,że śledziona nie boli i to nerwobóle,lub z przemęczenia.Czy ma rację?Pozdrawiam,Małgorzata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Śledziona jedynie może boleć, gdy jest znacznie powiększona z reguły powyżej 15 cm. W innym przypadku nie daje dolegliwości bólowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata. Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi