Gość Jolanta Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Otrzymałam wynik badania histopatologicznego, ale wizytę u lekarza mam wyznaczoną dopiero za miesiąc. czy mogłabym się dowiedzieć, czy wynik jest dobry? 1. fragmenta mucosae endocervicis 2. fragmenta endometrii subatrophici 3. polypus endocervicalis Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 1. Fragment błony śluzowej szyjki macicy. 2. Fragment błony śluzowej aubatroficzny. 3. Polip szyjki macicy. Z ginekologiem należy ustalić dalsze postępowanie. Nie wiadomo nic na temat wielkości polipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o rokowanie jest ono bardzo dobre. Usunięcie polipa daje wyleczenie i ustąpienie objawów. Przemiana w nowotwór złośliwy występuje sporadycznie. Wycięcie polipa nie stanowi obciążającego zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolanta Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Bardzo dziękuię za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Metaxa Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 *usuniecie polipa daje wyleczenie*, niestety nie zawsze, one maja tendencje do odrastania. Mialam 2 w macicy, usuniete histeroskopowo, odrosl jeden po 3 miesiacach, po roku mam drugiego na szyjce macicy. Nastepna histeroskopia i nie zrobiono kompletnie nic, oprocz pobrania fragmentu mojego endometrium 9 wszystko ok) i podania (za duzo) srodka usypiajacego. Czekam na wyjasnienie mojego lekarza GP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eliza Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Mam 27 lat po długotrwałym plamieniu zostałam poddana zabiegowi w którym pobrano wycinki z okolic szyjki macicy i jamy macicy. Dziś otrzymałam wynik i proszę o jego interpretację i co się z tym wiąże 1. polypus fibrosus benignus cervicis 2. endometrium in stadio secretionis sine neoplasmate. Z góry dziękuje za odpowiedź. Z poważaniem Eliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Oznacza to: 1. polip włókniejący łagodny szyjki macicy. 2. Błona śluzowa macicy w stadium wydzielania bez nowotworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eliza Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Dziękuje za odpowiedz ale nic mi to nie mówi co to dla mnie oznacza, jak wygląda leczenie czy leczenie właśniepolegało na usunięciu polipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 otrzymałam wynik HPV: Metaplasia planoepithelialis immatura focalis epthelli endocervicis. Pytanie: Czy ma podst. wyniku mozna okreslic kiedy mogło dojśc do zakażenia wirusem HPV / dawno, czy w niedługim czasie ? / Co mam robic aby zwalczyc ten wirus ? zaszczepić sie na HPV czy po prostu czekac może dojdzie do samowyleczenia? Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam! Bardzo proszę o rozszyfrowanie wyniku:Endometrium perminopausale et fragmenta endocervicis in statu epidermisationis. Proszę o inf, z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juz starsza Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dbajcie o siebie dziewczyny błagam oj dbajcie ja trochę zaniedbałam ciagłe krwawienie plamienie a teraz czeka mnie powazna opercja niestety a co dalej to tez tego nie wiem co bedzie dbajcie o siebie błagam WAS i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam ja mialam 2 razy czyszczenie macicy w lipcu i listopadzie polipy odrosly sa juz 3 niewim co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anula Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 wynik mojego badania: I Structura histologica e ndocervicis normalis. II- Endometrium perimenopausale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jak powyżej ja również proszę o wyjaśnienie: 1. Endometrium in stadio secretionis (21 dzień cyklu) 2. Metaplasia planoepithelialis endocervicalis partim immatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Proszę o przetłumaczenie: Endometrium in stadio proliferationis, et endocervix sine neoplasmate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam , poprosze o przetlumaczenie wyniku po zabiegu W- Ectropion in statu epiderminisationis cum dysplasia minoris gradus in epithelio plano (LSIL ,CIN1), I- Endocervix normalis II- Endometrium secretans ( subphasis tarda cum necrosi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi