Gość Karolina Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam, jestem od 3 tygodni chora na mononukleozę, lekarz stwierdził u mnie powiększoną śledzionę i wątrobę. Czułam się już o wiele lepiej przez ostatni tydzień, jednak wczoraj dostałam lekkiej biegunki. W nocy bolał mnie brzuch w różnych miejscach (dolna część brzucha po obu stronach, śledziona, pulsowanie pod mostkiem na środku). Czy to na skutek biegunki czy istnieje ryzyko pęknięcia śledziony? Dodam, że przestałam na razie uprawiać jakiekolwiek sporty, chodzę tylko na spacery. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 To zapewne jest spowodowane zapaleniem jelit co przejawia się biegunką i bólem brzucha. Proszę się nie martwić śledziona zapewne nie pękła skoro nie miała Pani urazu brzucha, zresztą objawy byłyby bardziej drastyczne, nawet ze skrwawieniem się do jamy brzusznej. W razie wątpliwości proszę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi