Gość marta Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam serdecznie. Dwa lata temu usunieto mi pecherzyk zolciowy metoda laparoskopii (obecnie mam 21 lat). Od jakiegos czasu, po spozyciu alkoholu (np: wiecej niz dwa piwa, jakies 400ml martini) odczuwam bol w okolicy zoladka. Jest to bol podobny do tego, kiedy mialam ataki. Ostatnio ostatkiem sil doszlam do domu po czym mialam okropne bolesci i mdlosci ale nie skonczylo sie na wymiotach. Prosze mi powiedziec co to oznacza? Czy powinnam zrobic jakies badania? Czy cos zlego dzieje sie z organizmem? Z gory dziekuje za odpowiedz! Pozdrawiam, m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Taki dolegliwości występujące po spożyciu alkoholu mogą świadczyć o stanie zapalnym poalkoholowym trzustki lub błony śluzowej żołądka. Do rozważenia określenie czynności trzustki przez oznaczenie aktywności enzymów lipazy i amylazy we krwi oraz wykonanie gastroskopii. Trzeba z tym problemem bezpośrednio udać się do lekarz, który zadecyduje ostatecznie o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi