Gość Stefan Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam 25 listopada mialemprzeprowadzona plastyke wpustu zoladka(przelykowo zoladka)- 44.652 oraz fundoplikacje sposobem Nissena(lapraskopowo)-44.673 na przepukline rozworu przelykowego Po operacj imialem silne bole w klatce piersiowej i jamie brzusznej bralem leki przeciewkbolwe. Bole stopniowo sie zmniejszaja ale jeszcze nie zanikly,po operacji mam silne wzdecia i zatwardzenia.Przyjmuje Debrtin, Metolocopramidum,Espumisan, leki rozluzniajace stolec, czopki. W dalszym ciagu cierpie na odbijanie gazow z przelyku oraz oduczuwam takie same bole jak przed operacja w okolicach mostka. Co jakis czas musze przyjmowac Nospe ktora najlepiej mi pomaga. W zwoazku z tym mam pytanie czy te dolegliwosci beda sie jeszcze dlugo utrymywaly i czy sa one typowe dla tej operacji?? Przebywam obecnie na zwolnieniu lekarskim a te dolegliwosci nie pozwola mi wrocic do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 W zwoazku z tym mam pytanie czy te dolegliwosci beda sie jeszcze dlugo utrymywaly - takie dolegliwości po takim zabiegu czasami utrzymują się nawet i około 3 miesiące i ustępują stopniowo w sposób bardzo wolny i czy sa one typowe dla tej operacji? - tak, to bardzo typowe objawy świadczące o dostosowywaniu się górnego odcinak przewodu pokarmowego do nowych warunków anatomicznych stworzonych przez zabieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi