Gość Zuza Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Witam. Miałam operację laparoskopową usunięcia pęcherzyka 4 dni temu. Od drugiego dnia po zabiegu mam bardzo płytki oddech. Tak jakbym sapała. Nasila się to w godzinach wieczornych,po zmianie pozycji z leżącej na stojącą lub po dłuższym chodzeniu. momentami kołacze mi serce. Jest to bardzo męczące. Czy należy się tym niepokoić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Taki stan może być jeszcze spowodowany zaleganiem gazów w jamie brzusznej po laparoskopii co powoduje ucisk na przeponę i może powodować trudności w oddychaniu. Jednak jeśli w przeciągu kilku dni ten objaw nie ustąpi to trzeba z tym problemem udać się bezpośrednio do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi