Gość Justyna z Zabrza Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mam 20 lat.Od 9 roku życia cierpię na zaparcia. Kilkakrotnie byłam hospitalizowana w szpitalu. Wykryto u mnie pętlę na jelicie grubym po lewej stronie brzucha. Lekarz powiedział, że tak musi być i muszę z tym żyć. Problem polega jednak na tym, że mam ogromne bóle , które często kończą się wizytą na izbie przyjęć. Zawsze jednak wychodzę z tą samą odpowiedzią. Tak musi być.Moja wina w tym taka że nie zawsze stosuję się do diety jednak kiedy zjadam to co powinnam brzuch zaczyna również boleć. Wiecznie wzdęcia, brzuch wygląda jak w ciąży.Miałam wykonany wlew z kontrastem, kolonoskopie oraz wiele, wiele USG. Chciałabym jakoś poradzić sobie z tym okropnym bólem. Dodam jeszcze, że ból często przechodzi w okolice nerek. Bardzo proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Leczeniem takiego stanu czyli zespołu jelita drażliwego powinien zająć się gastroenterolog. Jest wiele leków, diet łagodzących objawy jakie Pani przedstawia. Odpowiednie dopasowanie leków i diety do Pani stanu aktualnego powinno przynieść skuteczne, pozytywne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi