Gość Grzegorz Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam, miesiąc temu przeciąłem reke , przedramie od wewnetrznej strony, ok 5 cm ponizej nadgarstka. Przeciąłem 6 sciegien - zginacze palców, nerwy zostaly nie naruszone, czucie w palcach jest . scięgna zostały zszyte .Nosze szyne na rece, cwicze palce (zginam palce zaciskam piesc) lecz nie moge ich jeszcze prostowac (mogło by to moglo uszkodzic nadwyrezyc a moze nawet zerwac zszyte sciegna ). do wypadku doszlo w angli i tam mi zszyto reke. Bede w polsce przez miesiąc i chcialem zapytac o kilka rzeczy. Chciałbym sie dowiedziec jak długo takie sciegna sie zrastają, czy jest ryzyko ich zerwania i czy po leczeniu bede mogl wrocic do sportów siłowych ? Jaką masc moge stosowac na bliznę w ramach masazu? Jesli jest to mozliwe to bardzo prosze o odpowiedz , podpowiedz. Pozdrawiam. Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Chciałbym sie dowiedziec jak długo takie sciegna sie zrastają, - około 2-3 miesiące czy jest ryzyko ich zerwania? - takie ryzyko zawsze istenie jednak z upływem czasu systematycznie się zmniejsza i czy po leczeniu bede mogl wrocic do sportów siłowych ? - wszystko zależy czy dojdzie do prawidłowego zrostu, jednak odradzałbym obciążanie zbytnio tej ręki Jaką masc moge stosowac na bliznę w ramach masazu? - najlepsze są żele z zawartością silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Aż 3 miesiące?? Mnie lekarz powiedział ze ok. 4 tygodnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tosia Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A mi, że 6-8 tygodni. Rękę wolno obciążać po 12 tygodniach. Szynę zdejmuje się często po 4-5 tygodniach i zaczyna rehabilitację, ale dużo zależy od operatora, który operował rękę- on zna uraz, potrafi ocenić ryzyko, trzeba się bezwzględnie słuchać lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Jestem po operacji ręki lewej i czym mam ćwiczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi