Gość Bartek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam serdecznie. Mam 22 lata. Od jakiegoś czasu wyczuwam pod skórą na udach (po tylnej i bocznej stronie) dziwne guzki,dość twarde (nie potrafię dokładniej tego określić) zgrubienia podobne do węzłów chłonnych. Są wyczuwalne w pozycji stojącej, kiedy nogą jest napięta. Nie są bolesne, innych objawów także brak, poza tym, że czasami mam uczucie *ciężkich nóg*. Co to może być..? Nie jestem lekarzem i nie zamierzam wchodzić w Pana kompetencje, ale wydaje mi się, że na udach nie występują powierzchniowe węzły chłonne. Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na pewno nie są to węzły chłonne. Trzeba w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga. Takie guzki mogą świadczyć o występowaniu tłuszczaków, włókniaków, nerwiakowłókniaków. Chirurg po badaniu wyjaśni czym mogą być te zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dziękuję za odpowiedź. Czy takie guzki o charakterze tłuszczaków/włókniaków jakoś się leczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tak, zabiegowo usuwa się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi