Gość Sandra Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam.Mam 15 lat i w maju na wf grając w kosza nadepnęłam w biegu kolezance na noge i nie mogłam na nią stanąc.Pogotowie mnie zabrało ,stwierdzili że mam pękniety staw skokowy i załozyli mi szyne gipsową z czym kazali mi isc do poradni chirurgicznej.Tam mi sciągneli twierdząc ze to zwykłe stłuczenie.2miesiące chodziłam o kuli i nie mogłam stawac na nodze bo ból mi na to nie pozwalał. Poszłam do ortopedy i po zdjęciu stwierdził ze są naderwane więzadła w stawie skokowym i odprysk kosci który mi nie bedzie przeszkadzał oraz ze powinnam miec gips na 6 tyg ale to juz jest ,,sałatka po obiedzie** i ze bedzie to leczył na sportowo(opaska elastyczna i maści). W wakacje znowu miałam ,,wypadek** i poszłam do ortopedy to wsadził noge w gips na 4 tyg.Jakis czas był spokój aż do października. Ubierając buty stanęłam na noge coś strzyknęlo mi w kostce i ból był okropny-zabrało mnie pogotowie ,wsadziło szyne gipsową na 3 tyg,ale chodząc i ruszając nogą dalej mnie bolało i tak jakby w tej kostce mi cos chaczyło(moja mama podejzewa ze to ten odprysk kosci).A dzisiaj poslizgnęłam się na lodzie coś mi chrupnęło w kostce i nie moge stawac na niej bo znowu coś mi chaczy ciąg*e ale to juz strasznie mnie boli. Zaden lekarz nie podejmuje się z tym odpryskiem zeby coś zrobić bo mowią ze to mi nie przeszkadza ,ale ja to odczuwam bólowo ze on mi ciągle o cos chaczy. Co powinnam zrobić zeby już nie było problemów z tą nogą i wkoncu zebym pozbyła się tego odprysku,, uciązliwego **? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Tylko ortopeda musi zadecydować o tym co należy dalej z tym problemem robić. Proszę powiedzieć, że przeszkadza Ci ten odłam kostny ortopedzie, że odczuwasz jego obecność. Może to uwzględni i zdecyduje się na zabiegowe usunięcie tego odłamu. Tylko bezpośrednio ortopeda może coś w tym względzie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sandra Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Dziękuje za pomoc :) A czy moge ćwiczyć na wf w takim przypadku ,bo jak biegam to odczuwam straszny ból w kostce ,przy chodzeniu tez tak mam i ciągle musze poruszac sie o jednej kuli zeby mniej obciązac noge to wtedy takiego bólu nie czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sandra Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 A taki odprysk kości to można tylko operacyjnie usuwac ?? I czy po takim zabiegu musiałabym chodzic w gipsie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi