Gość Damian Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam jestem 8 dni po operacji torbieli, rana została zaszyta i zastosowane dwa sączki u góry i u dołu rany, po tygodniu juz w domu przemywałem rane kalium i robilem opatrunki lecz rana zaczeła mocniej boleć i pojawiła się ropa. udałem sie do poradni chirurgicznej rana zostala przepłukana i ponownie założono sączek tzn cięnką rurke u góry rany, oraz przepisano mi antybiotyk w płynie do namaczania opatrunku na rane. Teraz juz robie nasiadówki z kalium 2 razy dziennie po 20 min i używam antybiotyku. Chciałem zapytac jak teraz powinna sie goić rana, ropy leci mniej ale z małą ilością krwi i wciąż rana jest nabrzmiała. proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Rany po usuniętych torbielach krzyżowych goją się z reguły długo (czasami miesiącami) z silnym odczynem zapalnym. Powoli w przeciągu kilku tygodni powinna wydzielina ropna przestać się wydobywać z rany i powoli zanikać obrzęk. Trzeba jednak uzbroić się w cierpliwość i stosować się do zaleceń chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi