Gość Piotr Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam. Od jakichś trzech miesięcy zaobserwowałem zwiększony obszar nad lewym jądrem. Na początek nie przejmowałem się tym tak. Dodam jeszcze że mam 20 lat. Postanowiłem sam ,,zdiagnozować* co mi dolega i przeczuwam że mam żylaki powrózka nasiennego 3 STOPNIA.dlatego trzeciego że ,,gulke* widać gołym okiem. Czy jeśli zgłoszę się do urologa i wyjdzie że je mam to od razu równa się bezpłodności? Czy po operacji ich usunięcia jeśli nawet miałem te bezpłodność automatycznie wróci mi płodność?(Przepraszam za nieskładność) Czy mogę się dowiedzieć statystycznie jak to wygląda? Gdzieś tu na forum czytałem że żylaki powrózka nasiennego powodują u 15% ludzi bezpłodność.Ale czy jeśli to 3 stopnia? Proszę o odpowiedz jestem bardzo zaniepokojony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Czy jeśli zgłoszę się do urologa i wyjdzie że je mam to od razu równa się bezpłodności? - nie Czy po operacji ich usunięcia jeśli nawet miałem te bezpłodność automatycznie wróci mi płodność? - w 40-60% wraca płodność w przypadku bezpłodności Czy mogę się dowiedzieć statystycznie jak to wygląda? Gdzieś tu na forum czytałem że żylaki powrózka nasiennego powodują u 15% ludzi bezpłodność.Ale czy jeśli to 3 stopnia? - w każdym stopniu zaawansowania żylaków powrózka nasiennego bezpłodność występuje w 10-15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź stapler:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi