Gość Tomek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam. Jestem po zabiegu częściowego obrzezania już ponad 2 miesiące, a blizna jest nadal *twarda* i zaczerwieniona przez co ciężko jest mi jeszcze ściągać napletek. Tu moje pytanie czy można smarować tą bliznę w tym miejscu maścią cebulową *Cepan* aby blizna szybciej doszła do siebie? Czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na żołądź? Czy to miejsce nie jest zbyt wrażliwe na takie maści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Tu moje pytanie czy można smarować tą bliznę w tym miejscu maścią cebulową *Cepan* aby blizna szybciej doszła do siebie? - raczej zalecałbym żele na bazie silikonu dostępne w aptece (proszę zapytać się o takie żele aptekarza) Czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na żołądź? Czy to miejsce nie jest zbyt wrażliwe na takie maści? - żele na bazie silikonu na pewno nie wpłyną negatywnie na żołądź i na pewno nie wywołają nadwrażliwości, gdyż są łagodne dla skóry i śluzówki (maść z cebuli może drażnić napletek i żołądź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Byłem w aptece i pytałem o żel na bazie sylikonu, ale dowiedziałem się że każdy taki żel również zawiera w sobie wyciąg z cebuli. Jest jedynie jeden krem który nazywa się *No-scar* i z tego co się dowiedziałem jest on z *macicy perłowej* i nie ma w sobie cebuli. Czy ten krem będzie dobry na moją dolegliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tak. A co do silikonowych żelów to dostępne są na rynku np. Veraderm czy Dermatix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 tez jestem ok. 2 miesiecy po czesciowym obrzezaniu i równiez u mnie blizna jest jeszcze twarda i mocno wyczuwalna szczególnie w zwodzie. Do tego podczas stosunku odczuwam lekki ból bo blizna uciska . Ja koncze własnie zuzywac tubke dermatixu i pewnie trzeba bedzie kupic druga , a nie jest tania ( 140zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIchał Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 koledzy!!!!! pomogl wam ten dermatix na te blizny ???? bo mam identyczny problem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi