Gość Bolący brzuch Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam. Od kilku dni borykam się z bardzo nieprzyjemną sprawą, którą jest ból w dolnej lewej partii brzucha. Bóle te szczególnie nasilają się podczas zmiany pozycji, napięciu brzucha np. w celu wydalenia kału. Ból ten można porównać do *kłucia* kolki. Po dokładnym obmacaniu obolałego miejsca nie wyczułem żadnych guzków, jedynym niepokojącym dla mnie sygnałem okazało się dosyć znaczne *stwardnienie* bolącego obszaru. Pragnę również nadmienić, że przez cały czas odczuwam wrażenie *ciężkości* w okolicy brzucha. Czy może to być przepuklina? (w przeddzień rozpoczęcia boleści dźwigałem dosyć ciężkie przedmioty) Bardzo liczę na Waszą pomoc w zdiagnozowaniu mojej dolegliwości. Serdecznie pozdrawiam oraz liczę na szybkie i rzetelne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Być może to rzeczywiście przepuklina po objawach jakie Pan opisuje. Trzeba by jednak w tj sprawie udać się na konsultację do chirurga. On zwykłym badaniem ręką potwierdzi lub zaprzeczy występowaniu przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi