Gość Ania Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam Pana.Mam takie pytanie.Od dawna miewam bóle brzucha po zjedzeniu a ostatnio doszło do tego bóle podbrzusza.Wczoraj na przykład będąc w pracy o 22 wypiłam kawe rozpuszczalną i po chwili okropnie zaczeło mnie bolec w podbrzuszu.Czułam jakby po podbrzuszu chodziły mi pęcherze powietrza.Wyglądałam jak bym była w co najmniej 7 mies ciazy.Mało kiedy miewam przy tym wzdęcia.Nic nie mogę zjeść.Nap po jabłkach i herbacie.Herbate musze lekką pic bo inaczej momentalnie cała puchane.Kawy parzonej nie mogę pic.Nie kiedy jak okropnie boli to przy tym gorączkuje i i cała puchne w ciągu chwili.Bóle utrzymują sie do 3 dniach.Robiłam badania krwi moczu i kału nic nie wykryło.Koleżanka mówi ze moge miec cos nie tak z trzustką.Żadne tabletki mi nie pomagają na te bóle.Brałam espumisan i nic.Brałam tabletki wypisane przez lekarza takie ochronne na ścianki żołądka i tez nic a tym bardziej węgiel leczniczy tez nie pomaga.Czuje że żołądek nie trawi mam taki zastój.Co do wypróżniania to 3-4 dni nie musze tego robic przy tych bólach.A potem jak mnie wszystko wróci do normy to pare razy na dzień wypróżniam sie.Proszę cos mi poradzić i zaznacze ze zaczełam jesc wiecęj warzyw i owocow. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Takie dolegliwości jak Pani opisuje raczej wskazują na patologię w zakresie jelita grubego. Może to właśnie zapalenie jelita grubego. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Być może konieczne okaże się wykonanie kolonoskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi