Gość luki Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dzień dobry , jestem 10 miesięcy po operacji przepukliny pachwinowej prawostronnej nawrotowej metodą Lichtensteina , ale nadal czuję codziennie pieczenie w miejcu operacji i ból prawego jądra powiązany z bólem uda a zwłaszcza na zmianę pogody proszę o informację czy jest to normalny stan po operacji po takim czasie , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zazwyczaj takie dolegliwości po tak długim okresie od zabiegu już nie powinny występować. Radzę w tej sprawie udać się na kontrolną konsultację bezpośrednio do chirurga. Chirurg musi Pana bezpośrednio zbadać. Może bóle nie są związane z przebytym zabiegiem przepukliny pachwinowej tylko np. patologią kręgosłupa odcinka lędźwiowo-krzyżowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luki Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Diekuję za kontakt , Pańska odpowiedz dodała mi optymizmu bo czasami moja psychika już nie wytrzymuje tego bólu , ale przepisze dokładnie wymik Badania MR i jakie robiłem w VI 2009 acz kolwiek neurochirurg powiedział , że to nic nie ma wspólnego z moimi bólami a Pan jest kolejna osobą która każe szukać patologi w kręgosłupie i to wreszcie może być celna diagnoza,,,,Treść wyniku - Degeneraracyjna przebudowa krążka międzykregowego L5/S1 z obniżeniem, jego wysokości . Krążek ten prezentuje dokanałową , pośrodkowo-prawoboczną przepuklinę podwięzadłową, która uciska worek oponowy i nieznacznie zwęża zachyłek boczny kanału kregowego.Innych zmian wewnątrz kręgosłupa nie stwierdzono wewnatrzkanałowe struktury anatomiczne przedstawiają się prawidłowo . Odprostowanie lordozy lędzwiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja sugerowałbym, że właśnie dolegliwości te mogą być związane z patologią kręgosłupa przedstawioną przez Pana w wyniku MR. Niech Pan jeszcze w tej sprawie skonsultuje się z neurologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi