Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ciągły lekki ból w podżebrzu po smażonej potrawie


Gość Wanda

Rekomendowane odpowiedzi

Po zjedzeniu kilka dni temu smażonej ryby zaczęło mnie boleć z lewej strony brzucha. Myślę ,że to trzustka.Jest to ból ciągły, nie mocny, trwający od półtora tygodnia.W tym czasie zaczęłam robić zupełnie jasne stolce. Kupiłam tabletki Pangrol ale nie ma poprawy.Czy to coś poważnego?Jakie wyniki mam zrobić. Bardzo proszę o poradę, dziękuję .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trudno mi określić co się dzieje bez bezpośredniego badania. Trzeba w tej sprawie udać się do lekarza. Aby stwierdzić jakie podłoże mają Pani dolegliwości oprócz badania fizykalnego zapewne będą potrzebne badania dodatkowe laboratoryjne jak i być może na początku USG jamy brzusznej. Po tych badaniach zapewne będzie można określić jakąś diagnozę (może bóle są związane z patologią trzustki albo np. z żołądka - do rozważenia gastroskopia)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×