Gość Piotr Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam, w czwartek w zeszłym tygodniu a więc 11 dni temu prawdopodobnie skręciłem kostkę na WFie. z powodu narastającego bólu w piątek udałem się do szpitala, gdzie zrobiono mi prześwietlenie które nie wykazało złamania kości. Powiedziano mi ze jest to jedynie naderwanie mięśni i Lekarz stwierdził że nie ma potrzeby zakładania gipsu, trzeba oszczędzać nogę itp. Od samego początku nie pojawił się żaden krwiak, siniak a jedynie nabrzmienie i nie wyczuwalność kostki. czy to normalne że żadne *kolory* nie wyszły? dodam że stosuje altacet, dostałem od lekarza lek przeciwbólowy Zaldiar, zimne okłady. Jednak ból jest wciąż nie do wytrzymania, w nocy nie mogę spać, noga *rwie* mnie od środka, nie bardzo moge chodzić, ciągnę nogę za sobą i dlatego próbuje się oszczędzać a mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej. lekarz powiedział ze gojenie moze potrwac do 6 tygodniu, ale że ból powinien ustępować. a jednak tak nie jest. no i siniaka brak. towarzyszy czasem stan podgorączkowy i ogólne rozpalenie. co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 czy to normalne że żadne *kolory* nie wyszły? - tak, jedynie objawem może być obrzęk co robić? - radziłbym w tej sprawie skonsultować się z ortopedą, takie objawy jednak mogą świadczyć o skręceniu stawu skokowego co wymaga usztywnienia tego stawu na około 2-3 tygodnie, w usztywnieniu dolegliwości powinny wszystkie ustąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi